هر کسی که صاحب کسب و کار و فعالیت اقتصادی است باید با نحوه پر کردن اظهارنامه مالیاتی آشنایی داشته باشد. پر کردن این فرمثبت نام در ۴ مرحله پیش ثبت نام الکترونیکی، ثبت نام الکترونیکی، راستی آزمایی اطلاعات و ثبت نهایی انجام میشود. فرد متقاضی باید فرم ارائه شده در سایت را به درستی پر کند تا تیک تایید نهایی اطلاعات برای او فعال شود.
پس از تایید اطلاعات ورودی، لیست قبوض نمایش داده میشود و بعد از آن کد رهگیری اظهارنامه در اختیار فرد قرار میگیرد. به کمک کد رهگیری میتوان بقیه مراحل ثبت نام را به راحتی پشت سر گذاشت. برای اطلاع از نحوه پر کردن اظهارنامه بهتر است تا انتهای متن همراه ما باشید.
نحوه پر کردن اظهارنامه مالیاتی برای افرادی که مشمول مالیات میشوند اهمیت بسزایی دارد. کسانی که باید اظهارنامه مالیاتی را پر و ارسال کنند عبارتند از:
اگر شما هم جزو این افراد هستید مالیات و شما تعلق میگیرد و باید در موعد مقرر اظهارنامه مالیاتی را پر و برای سازمان ارسال کنید. سازمانهایی که از بودجه عمومی دولت استفاده میکنند معاف از پرداخت این مالیات هستند و نیازی نیست اظهارنامه مالیاتی را ارسال کنند. اگر در پروسه پرداخت مالیات حقوق نیاز به مشاوره مالیاتی دارید میتوانید به صفحه مشاوره مالیاتی مراجعه کنید و در صورت نیاز مشاوره آنلاین یا حضوری دریافت کنید.
در سایت سازمان امور مالیاتی نحوه پر کردن اظهارنامه مالیاتی آموزش داده شده است تا افراد تازه وارد بتوانند به راحتی فرمها را پر و ارسال کنند. وبسایت www.tax.gov.ir همیشه در دسترس شما است تا بتوانید به صورت آنلاین تمام مراحل ثبت نام را پشت سر بگذارید. در این شرایط دیگر نیازی به حضور در سازمان نیست و این میتواند به صرفه جویی در زمان و هزینهها کمک کند. فرآیند ثبت نام و ارسال اظهارنامه در وبسایت شامل مراحل زیر است:
با فعالیت در وب سایت میتوانید با نحوه پر کردن اظهارنامه مالیاتی آشنا شوید. این روش روند پر کردن اظهارنامه را سادهتر و سریعتر کرده و دقت و شفافیت اطلاعات ارائه شده را افزایش داده است. مودیانی که از این خدمات غیر حضوری استفاده میکنند میتوانند اظهارنامه خود را در زمان تعیین شده به سازمان تحویل دهند.
برای تکمیل اظهارنامه مالیاتی نیاز است تا مودیان مدارک زیر را به سازمان ارائه دهند:
اگر با نحوه پر کردن اظهارنامه مالیاتی آشنایی داشته باشید میتوانید در موعد مقرر آن را پر کنید بدون اینکه دیر کردی داشته باشید. مهلت ثبت نام اظهارنامه مالیاتی در سال ۱۴۰۳ برای اشخاص حقیقی تا ۳۱ تیر ماه و برای اشخاص حقوقی تا ۴ ماه بعد از پایان سال مالی تعیین شده است.
افرادی که در زمان مشخص شده اظهارنامه خود را ارسال نکنند مشمول جریمههای سنگین میشوند. مدت زمان در پایگاه اینترنتی سازمان امور اقتصادی و دارایی به ثبت رسیده است تا مودیان بتوانند طبق آن اظهارنامه خود را ارسال کنند. سازمان امور مالیاتی برای ارسال پاسخ به اظهارنامه قضایی ۳ هفته زمان در نظر گرفته است.
در سال ۱۴۰۳ این زمان تمدید شده است مودیان حقیقی این فرصت را دارند که تا ۱۵ مرداد اظهارنامه خود را ارسال کنند. اگر فردی با نحوه پر کردن اظهارنامه مالیاتی آشنایی نداشته باشد و تا پایان ۳۱ تیر ماه اظهارنامه خود را تحویل نداده باشد تا ۱۵ مرداد مهلت دارد که این کار را انجام دهد.
عدم ارسال اظهارنامه مالیاتی و پاسخ به آن عواقبی دارد که مودیان باید از آن اطلاع داشته باشند. جریمه ارسال نکردن اظهارنامه ۳۰ درصد مبلغ مالیات پرداخت نشده است و این جریمه قابل بخشش نیست. اگر شرکت هیچگونه فعالیت مالی نداشته باشد باید باز هم اظهارنامه مالیاتی را ارسال کند و عدم فعالیت مالی خود را به سازمان گزارش دهد.
ارسال اظهارنامه مالیاتی به صورت سفید و به همراه سایر مدارک باعث میشود تا شرکت مشمول جریمه نشود. ارسال به موقع اظهارنامه اجباری است و افرادی که نسبت به این موضوع بیتوجه هستند باید جریمه آن را پرداخت کنند.
سخن پایانی
آشنایی با نحوه پر کردن اظهارنامه مالیاتی به شما کمک میکند تا تمام مراحل ثبت نام را به درستی طی کنید. مشمولان پرداخت مالیات باید مبلغ تعیین شده را در موعد مقرر پرداخت کنند و در غیر این صورت مشمول جریمه میشوند. برای ثبت نام و پر کردن اظهارنامه باید مدارک خاصی را به سازمان ارائه کنید. افرادی که اطلاعات کافی ندارند میتوانند از راهنمایی کارشناسان سایت رابین هونامیک نهایت استفاده را ببرند. سوالات شما از طریق کامنت در دسترس کارشناسان قرار میگیرد.
زمان ارسال اظهارنامه مالیاتی ۱۵ روز پس از پایان هر فصل است. اشخاص حقوقی تا ۴ ماه پس از پایان سال مالی مجاز هستند تا اظهارنامه خود را ارسال کنند.
استفاده از نرمافزار حسابداری باعث میشود تا فرایند تکمیل اظهارنامه با دقت و سرعت بیشتری انجام شود و خطاهای انسانی تا حد زیادی کاهش پیدا کند.
مدارک مورد نیاز شامل گواهیهای ترازنامه، مجوزهای کسب، اساسنامه شرکت، صورت سود و زیان و سایر اسناد مالی مربوطه است.
افرادی که درآمد ماهانه آنها تا سقف ۱۰ میلیون تومان است از پرداخت هرگونه مالیات معاف هستند. این کار برای تسهیل شرایط اقتصادی کارکنان انجام میشود.