محاسبه مالیات شرکت های خدماتی برای شرکتهای حقوقی 25 درصد از میزان درآمد سالیانه بعد از کسر خسارتها و معافیتها است. اما در شرکتهایی که مالکیت آن اشخاص حقیقی هستند با توجه به میزان درآمد بین 15 تا 25 درصد متفاوت خواهد بود. معیار محاسبه این مالیات بر اساس درآمد خالصی است که بعد از کسر زیانها و معافیتها به دست میآید؛ و مالک شرکت، مسئول پرداخت آن است.
بر اساس ماده 105 قانون مالیاتهای مستقیم، شرکتهای خدماتی مشمول مالیات میشوند. اما برای محاسبه مالیات شرکت های خدماتی میبایست ابتدا با مصادیق این شرکتها آشنا شد. شرکتهای خدماتی همانطور که از اسمش پیداست، یک خدمت خاص را ارائه میدهند این خدمت میتواند یک کار یا عرضه یک محصول باشد. این شرکتها شامل موارد زیر میشود:
نحوه محاسبه مالیات شرکت های خدماتی با توجه به اینکه مالک شرکت شخص حقوقی یا حقیقی است، متفاوت خواهد بود.
اگر مالک شرکت اشخاص حقیقی باشند، میزان مالیات با توجه به مقدار درآمد سالیانه آنها به شرح زیر خواهد بود:
درآمد تا سقف 50 میلیون تومان | 15 درصد مالیات |
درآمد بین 50 میلیون تا 100 میلیون تومان | 20 درصد مالیات |
درآمد بالاتر از 100 میلیون | 25 درصد مالیات |
اما برای شرکتهایی که مالکیت آنها حقوقی است، این میزان به طور کلی 25 درصد است:
شرکتهای خدماتی با مالکیت اشخاص حقوقی = 25 درصد از مالیات |
نکته مهمی که هنگام محاسبه مالیات شرکت های خدماتی باید به آن توجه کرد، مقدار درآمدی است که مالیات به آن تعلق میگیرد.
در ماده 105 قانون مالیاتهای مستقیم آمده است که این مالیات بر جمع درآمدهای شرکتها و درآمدهای ناشی از فعالیت انتفاعی اشخاص حقوقی و بعد از کسر زیانها و معافیتهای ذکر شده در قانون، اعمال میشود. بنابراین برای محاسبه کردن مالیات شرکت های خدماتی میبایست ابتدا درآمد نهایی را به دست آورده و سپس میزان 25 درصد آن را به عنوان مالیات پرداخت کرد.
همانطور که گفته شد، درآمد خالصی که مالیات بر آن تعلق میگیرد، باید بعد از محاسبه معافیت باشد. برخی از شرکتهای خدماتی میتوانند از این معافیتها استفاده کنند. که عبارتند از:
یکی دیگر از مواردی که در محاسبه مالیات شرکت های خدماتی موثر است، مالیات بر ارزش افزوده است. زمانی که شرکت خدماتی کالایی را به مشتری ارائه میدهد، این مالیات که میزان آن 3 درصد است، به آن تعلق میگیرد. تقریبا تمامی کالاها مشمول این قانون میشوند، مگر اینکه استثنا شده باشند. بنابراین بسیاری از شرکتهای خدماتی مثل داروخانهها، درمانگاهها، شرکتهای تولیدی، هتلها، رستورانها و هر شرکتی که کالایی ارائه میدهد، مشمول این مالیات میشود.
اما تفاوت اصلی این مالیات با مالیات شرکتهای خدماتی در ماده 105 این است که مالیات بر ارزش افزوده را مصرف کننده نهایی میپردازد. یعنی شرکت ارائه دهنده، این میزان مالیات را باید روی کالا اعمال کرده و از مصرف کننده بگیرد. سپس آن را به عنوان مالیات بر ارزش افزوده به سازمان مالیات کشور بپردازد. بنابراین هرچند این مالیات از درآمد شرکت خدماتی نیست، اما پرداخت آن به عهده شرکت خدماتی خواهد بود.
منظور از مالیات مشاغل، آن دسته از مشاغلی هستند که مشمول قانون مالیاتی مختلفی مثل مالیات تکلیفی میشوند. پزشکان شاغل در شرکتهای خدمات درمانی و بیمارستانی و همچنین وکلایی که در سازمانهای حقوقی کار میکنند، مشمول این مالیات میشوند.
در مالیات تکلیفی، زمانی که وکیلی پروندهای را قبول میکند، باید 5 درصد از حق الوکاله را به عنوان مالیات پرداخت کند. بنابراین اگر وکیل عضو سازمانهای حقوقی باشد، باز هم از این قاعده مستثنی نیست. او میتواند بعدا این مقدار از سازمان مربوط بگیرد.
اما مالیات پزشکان شاغل در شرکتهای خدمات درمانی و بیمارستانی متفاوت است. در این شرکتها، مالک شرکت موظف است میزان 10 درصد از حقوق پزشک را به عنوان مالیات تکلیفی گرفته و به اداره مالیات بپردازد. بنابراین کار کردن در شرکت خدماتی، پزشکان را از این قانون معاف نخواهد کرد.
نحوه محاسبه مالیات شرکت های خدماتی در ماده 105 قانون مالیاتهای مستقیم آمده است. تمامی شرکتهایی که خدماتی ارائه میکنند، مشمول این قانون میشوند. خواه این خدمات انجام دادن یک کار باشد یا ارائه یک محصول. هرچند شرکتهای خدماتی میبایست مالیاتهای دیگری همچون مالیات بر ارزش افزوده یا مالیات برخی مشاغل خاص را نیز بپردازند؛ اما تنها مالیاتی که بر درآمد این شرکتها اعمال میشود، مالیات مقرر در ماده 105 است.
هر مالکی باید در زمان مشخص شده، مالیات خود را بپردازد. از آنجایی که پرداخت این مالیات مستلزم تنظیم اظهارنامه مالیاتی و بررسی مدارک است، بهتر است از مشاوران و متخصصان امور مالیاتی کمک بگیرید. متخصصان سایت رابین هونامیک با سابقه طولانی در مشاوره مالیاتی ، میتوانند پاسخگوی سوالات شما باشند.
تمامی شرکتهای خدماتی باید هر سال یکبار اظهار نامه مالیاتی را تنظیم کرده و همراه با مدارک لازم به سازمان امور مالیاتی مربوطه تحویل دهند. بعد از محاسبه، مقدار مالیات پرداختی تعیین خواهد شد.
به طور کلی پرداخت مالیات شرکتهای خدماتی به عهده مالک شرکت و کسی است که مجوز به اسم او ثبت شده است.
بله، در صورت تاخیر در پرداخت، معادل 2.5 درصد به ازای هر ماه جریمه میشوند. در صورتی که مودی قصد فرار مالیاتی داشته باشد یا اطلاعات را دستکاری کند، میزان این جریمه بیشتر خواهد بود.
مدارکی که باید به سازمان امور مالیاتی تحویل دهید شامل فاکتورها، گواهیها، جزئیات مربوط به حسابها و تمامی مدارک مربوط به امو مالی شرکت است.