محاسبه مالیات آژانس دیجیتال مارکتینگ با توجه به اینکه در دسته مشاغل اینترنتی قرار میگیرد، مشمول سه نوع مالیات خواهد شد. مالیات بر عملکرد که بر درآمد سالیانه شرکت اعمال میشود و برای اشخاص حقوقی 25 درصد و اشخاص حقیقی 15 تا 25 درصد است. مالیات بر ارزش افزوده، در صورتی که آژانس اقدام به فروش و عرضه محصولات کند. و مالیات بر حقوق کارکنان که میبایست آن را از حقوق کسر کرده و به سازمان امور مالیاتی پرداخت کند.
برای محاسبه مالیات آژانس دیجیتال مارکتینگ لازم است با نوع فعالیتهای این آژانس آشنا شد. دیجیتال مارکتینگ همانطور که از نامش پیداست، در حوزه اینترنت و شبکههای مجازی فعالیت میکند و خدمات مختلفی ارائه میدهد. از مهمترین این خدمات میتوان به تولید محتوا در قالبهای مختلف، بازاریابی اینترنتی محتوا به صورتهای مختلف و خدمات سئو اشاره کرد. پس دیجیتال مارکتینگ در دسته مشاغل اینترنتی جای میگیرد.
این دسته از مشاغل مشمول چندین نوع مالیات میشوند که بسته به نوع درآمد و نوع مالکیت آژانس متفاوت خواهد بود.
محاسبه مالیات آژانس دیجیتال مارکتینگ با توجه میزان درآمد سالیانه آژانس انجام میشود. البته باید ابتدا تمامی هزینههای جاری آژانس مثل حقوق و مزایای کارکنان، اجاره، هزینههای مربوط به خرید کالا برای کار، هزینه استهلاک، هزینههای جاری آب و برق و گاز از آن کسر شود. مبلغی که در انتها باقی میماند، مقدار درآمد خالصی است که مالیات به آن تعلق میگیرد.
این مالیات به عنوان مالیات بر عملکرد آژانس شناخته میشود و میزان آن با توجه به نوع مالکیت شرکت متفاوت خواهد بود.
اگر مالک شرکت شخص حقوقی باشد، محاسبه مالیات دیجیتال مارکتینگ به شرح زیر است:
مالیات درآمد باقی مانده بعد از کسر هزینهها × میزان 25 درصد مالیات |
اما محاسبه مالیات آژانس دیجیتال مارکتینگ برای شرکتهایی با مالکیت اشخاص حقیقی به شرح زیر است:
درآمد تا سقف 200 میلیون | 15 درصد |
درآمد از 200 میلیون تا 400 میلیون | 20 درصد |
درآمد بالاتر از 400 میلیون | 25 درصد |
یکی از مواردی که در محاسبه مالیات آژانس دیجیتال مارکتینگ باید مدنظر داشت، مالیات بر ارزش افزوده است. این مالیات زمانی مطرح میشود که آژانس اقدام به فروش کالا کند. مالیات بر ارزش افزوده 10 درصد است که به قیمت کالا اضافه شده و از مصرف کننده نهایی گرفته میشود. اما مسئولیت پرداخت آن به عهده صاحب شرکت است.
همچنین برای محاسبه مالیات ارزش افزوده باید به موارد زیر توجه کرد:
همچنین کالاهای آموزشی و فرهنگی مشمول این مالیات نخواهند شد.
یکی دیگر از مالیاتهایی که آژانسهای دیجیتال مارکتینگ مشمول آن میشوند، مالیات بر درآمد کارکنان است. البته این مالیات بر حقوق کارمندان وضع میشود، اما پرداخت آن با صاحب شرکت است. بنابراین هر شرکتی باید در زمان تاسیس لیست کامل کارمندان و میزان حقوق دریافتی آن را ارائه دهد.
نحوه محاسبه مالیات آژانس دیجیتال مارکتینگ برای حقوق کارمندان به شرح زیر خواهد بود:
حقوق تا سقف 10 میلیون تومان | معاف از مالیات |
حقوق بین 10 الی 14 میلیون تومان | تا سقف 10 میلیون معاف، مابقی 10 درصد |
حقوق بین 14 الی 23 میلیون تومان | تا سقف 10 میلیون معاف، تا 14 میلیون 10 درصد و مابقی 15 درصد |
حقوق بین 23 الی 34 میلیون | تا سقف 10 میلیون معاف، تا 14 میلیون 10 درصد، تا 23 میلیون 15 درصد و مابقی 20 درصد |
از 34 میلیون تومان به بالا | تا سقف 10 میلیون معاف، تا 14 میلیون 10 درصد، تا 23 میلیون 15 درصد، تا 34 میلیون 20 درصد و مابقی 30 درصد |
محاسبه مالیات آژانس دیجیتال مارکتینگ معمولا به شیوه فروشگاههای عادی صورت میگیرد. در این نوع کسب و کارها، مودیان مالیاتی به سه گروه تقسیم میشوند:
نحوه محاسبه مالیات آژانس دیجیتال مارکتینگ برای صاحبان شرکتها از اهمیت بالایی برخوردار است. زیرا این شرکتها مشمول مالیاتهای مختلفی میشوند و پرداخت همگی آنها به عهده مالک شرکت خواهد بود، کسی که مجوزها به نام او صادر شده است. البته تنها مالیات بر عملکرد است که به صورت مستقیم از درآمد شرکت گرفته میشود. در مابقی مالیاتها، صاحب شرکت تنها موظف به تکمیل اظهارنامه مالیاتی و پرداخت مالیاتها به سازمان امور مالیاتی است.
این مالیات در صورتی که دارای شرایط خاصی باشد، میتواند از معافیت استفاده کند. همچنین تکمیل اظهارنامه، تنظیم دفاتر مالیاتی و جمعآوری مدارک از جمله امور مهمی است که آژانسهای دیجیتال مارکتینگ باید هنگام پرداخت مالیات انجام دهند. بنابراین دریافت راهنمایی لازم از مشاوران مالی و مالیاتی مهم است.
متخصصان و مشاوران سایت رابین هونامیک میتوانند به شما برای پرداخت به موقع مالیات کمک کرده و پاسخگوی سوالاتتان باشند.
اگر با قوانین این اظهارنامه آشنا نیستید، میتوانید از کارشناسان سایت رابین هونامیک کمک بگیرید. از طریق بخش نظرات با آنها ارتباط برقرار کنید و مشاورههای مورد نیاز، مانند مشاوره مالیاتی، مالی و سایر موارد را دریافت کنید.بله. بر اساس ماده 137 قانون مالیاتهای مستقیم، هزینههای درمانی مودی برای خود و افراد تحت تکفلش از درآمد کسر خواهد شد. اگر افراد تحت تکفل معلول، بیمار خاص یا صعب العلاج باشد، هزینه مراقبت و توانبخشی نیز از آن کم میشود.
بله. این موارد جزو کالاهای خاص محسوب شده و مشمول پرداخت مالیات میشود.
اگر این شرکتها اقدام به ارائه محصولات یا فعالیتهایی کنند که مطابق موضوعات ماده 139 قانون مالیاتهای مستقیم باشد، میتوانند از معافیت مالیاتی برخوردار شوند.
بله. در صورت تاخیر در پرداخت، مبلغ 2.5 درصد به ازای هر ماه برای مودی درنظر گرفته میشود.