پرداخت قسطی بدهی مالیات، روشی موثر برای پرداخت مالیات موسسههای حقیقی و حقوقی است. در واقع از آنجایی که مالیات مودیان شرکتها، رقم بالایی است و اکثرا توان پرداخت کامل را ندارند، آن را در اقساط چند ماهه پرداخت میکنند که روش و مقدار پرداخت آن را هم، اداره امور مالیات مشخص میکند.
به عبارت دیگر سازمان مالیات بر اساس شرایط و ظوابط قانونی، این امکان را برای افراد فراهم کرده تا مالیات خود را به صورت قسطی آن هم در بازه زمانی متفاوتی پرداخت کنند. البته زمان پرداخت اقساط بدهی مالیات محدود است. در ادامه به بررسی بیشتر این مسئله میپردازیم، پس همراهمان باشید.
در کل مالیات، هزینهای است که موسسات به دولت پرداخت میکنند و دولت نیز از آن برای هزینههای کشور استفاده خواهد کرد. مالیات برای موسسه یا یک شخص، متفاوت تعیین میشود؛ اما به منظور راحتی کاربران، امکان پرداخت قسطی بدهی مالیات وجود دارد؛ لذا افراد میبایست اظهارنامه مالیاتی پرداخت کنند.
در واقع با وجود اظهارنامه و سپس تشخیص و تعیین درآمد و دارایی، مالیاتی برای افراد در نظر گرفته میشود که شیوه پرداختی آنها از طریق بانک یا آنلاین امکان پذیر است. ضمن اینکه پرداخت اقساطی بدهی مالیات در هر سال با قوانین و تبصرههای جدیدی اجرا میشود که زمان پرداختی هم متفاوت است.
در حالت کلی کسب و کارها شامل اشخاص حقیقی و حقوقی هستند که تعیین مالیات توسط اداره امور مالیات برای آنها انجام میشود. اگر افراد کسب و کار شخصی داشته باشند، پروانه کسب آنها حقیقی است؛ اما اگر چند نفر یک موسسه را به صورت شریکی اداره کنند اوضاع فرق میکند و آنها پروانه کسب حقوقی خواهند داشت.
روند پرداخت قسطی بدهی مالیات در سال ۱۴۰۳ توسط اشخاص حقیقی و حقوقی تقرییا مشابه است؛ اما تفاوت کوچکی در مرحله اخذ مالیات دارند که به میزان دریافتی آنها بستگی دارد. البته این روند دریافتی بر اساس ضریب مالیاتی متفاوت بوده که افراد حقیقی در سه گروه بندی قرار میگیرند.
در گروه سوم که شامل اکثر مودیان است، باید به ازای ۱۵ درصد از درآمد به دست آمده در طول یک سال مالیات پرداخت کرد. البته تمامی اشخاص حقوقی باید ۲۵ درصد از درآمد سالیانه را مالیات دهند. با ذکر اینکه باید برای پرداخت اقساط از اداره مالیات اقدام کرد.
برای برخی از اشخاص و مودیان که شرایط ویژهای دارند و ممکن است توان پرداخت کامل مالیات را نداشته باشند، امکان پرداخت قسطی بدهی مالیات وجود دارد.
شیوه تقسیط مالیات به این صورت است که بر اساس مواد ۱۶۷ و ۱۹۱ قانون مالیات و با توجه به بخشنامه فروردین ماه سال ۱۴۰۳، مودیان باید اظهارنامه مالیاتی یا سر رسید خود را در زمان مشخصی ارائه دهند تا درخواست تقسیط مالیات آنها پذیرفته شود.
فرقی ندارد موسسه شما حقیقی و یا حقوقی باشد در هر صورت بهتر است با یک وکیل و یا مشاوره حقوقی در ارتباط باشید تا شما را کاملا راهنمایی بفرماید. در این خصوص به شما رابین هونامیک را معرفی میکنیم که این مجموعه متشکل از کارشناسان حقیقی و حقوقی خوب و خبره است و میتوانند در موارد قانونی و مالیاتی شما را راهنمایی کنند.
شرایط ویژهای برای قسط بندی مالیات اشخاص حقیقی و حقوقی وجود ندارد. بلکه تنها چند مورد به خصوص است که مودیان میبایست به آنها توجه کنند. برخی از این موارد عبارتاند از:
مودیان حقیقی و حقوقی برای انجام هر عملیات دولتی نیاز به ارائه مدارک ویژهای دارند. پس اگر جزو آن دسته از افراد هستید که قصد درخواست تقسیط بدهی مالیاتی را دارید حتما مدارک خود را کامل کنید و سپس به دفاتر مالیاتی کشور ارائه دهید. این مدارک شامل موارد زیر هستند:
کامل بودن مدارک تاثیر زیادی بر روند ارسال مدارک میگذارد. به طوری که ناقص بودن مدارک باعث مردود شدن درخواست تقسیط میشود. میتوانید در این خصوص با کارشناسان رابین هونامیک در ارتباط باشید تا برای جمع آوری و ارائه مدارک به شما کمک کنند.
سخن پایانی
پرداخت قسطی بدهی مالیاتی، روشی مناسب برای واریز مبلغ مالیاتی در دورههای زمانی مشخص با مبلغ کمتر است؛ زیرا پرداخت مالیات برای موسسات آن هم یکجا و کامل سخت خواهد بود؛ لذا به این صورت میتوانند هزینه مالیاتی را راحتتر پرداخت کنند. در صورتی که در مورد کارهای قانونی تقسیط بدهی مالیاتی سوالی دارید، در قسمت کامنتها با کارشناسان ما به اشتراک بگذارید. همچنین میتوانید در صورت نیاز مشاوره مالیاتی دریافت کنید.